TV emisija na temu obrazovnog turizma

2w6IDkYhajtL-lk3wAKjc02NpsMD1lkevdXOEqKO30A.jpg“Iako svako putovanje donosi upoznavanje novih predela, naroda, jezika, kulture i običaja, turizam koji kao jedan od ciljeva ima sticanje konkretnih znanja kroz osmišljene programe smatra se obrazovnim turizmom. Takva vrsta turizma nudi kombinaciju aktivnog i pasivnog, zabave i obrazovanja, modernog i tradicionalnog”, ovako je najavljena emisija na Radio televiziji Srbije na temu dečjeg i omladinskog obrazovnog turizma, a možete je pogledati na ovom LINKU.

Gledanjem ove emisije možete se informisati ima li Srbija potencijala za razvoj dečjeg obrazovnog turizma i ko se i na koji način bavi turizmom namenjenim deci. U tu svrhu snimljeni su kadrovi u Čarobnom selu u Banji Vrujci, jednom od naših šest centara dečjeg obrazovnog turizma,

O potencijalu Srbije i primerima omladinskog turizma u svetu govore Snežana Marković, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Iskra Maksimović profesorka na Univerzitetu Singidunum i Vera Jovanović, direktorka klastera “Obrazovni turizam Srbije”.