Stazama dece i mladih

1465170_490649667715959_2047835895_nU Turističkoj organizaciji Srbije, 14. novembra 2013. godine održana je finalna konferencija projekta “Održivi dečji i omladinski turizam u funkciji ruralnog razvoja u Jadransko-jonskom regionu”. Klaster Obrazovni turizam Srbije predstavio je svoju ulogu u ovom projektu, kao i viziju svog rada u narednom periodu.

Na konferenciji su predstavljeni projektni rezultati i publikacija STAZAMA DECE I MLADIH: OTKRIVANjE REGIONA, Dečji i omladinski obrazovni turizam u funkciji razvoja Jadransko-jonskog regiona: stanje i primeri dobre prakse iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije. Poseban značaj dat je institucionalnom i regionalnom povezivanju ne samo u razvoju turizma i obrazovanja, već ukupnom razvoju kom projekat doprinosi.

Ovaj projekat, koji je trajao 10 meseci, povezao je četiri zemlje učesnice (Srbiju, Hrvatsku, Italiju i Sloveniju) u oblasti dečjeg i omladinskog obrazovnog turizma i u proteklom periodu služio je kao platforma za razmenu znanja i prakse među partnerima i među pružaocima usluga, a na kraju iznedrio publikaciju koja daje pregled u ovoj oblasti u sve četiri zemlje i služiće ne samo kao vodič, već i kao važan informacioni resurs i podsticaj za dalje slične inicijative.

Projekat predstavlja prvu inicijativu ove vrste, ne samo u oblasti dečjeg i omladinskog turizma, već i šire. Povezujući četiri zemlje i različite partnere iz javnog i privatnog sektora, on stvara mogućnost za inovaciju i impuls da se slične ideje dalje razvijaju.

Pogledajte i kratak film kreiran u okviru ovog projekta:

Brošure (srpski i engleski jezik) možete preuzeti оvde:

.